Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/6/f/0/ledelsesalmanakken.dk/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 707 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/6/f/0/ledelsesalmanakken.dk/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 707 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/6/f/0/ledelsesalmanakken.dk/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 708 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/6/f/0/ledelsesalmanakken.dk/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 708 December podcast – Ledelsesalmanakken

Ledelsesalmanakken

12 DECEMBER

”Fra ego-strategier til øko-strategier”
– om økosystemer og ledelse

Hvad er et økosystem, og hvordan kommer det til udtryk i vores hverdag? Hvorfor er økosystemerne vigtige i et strategisk- og i et samfundsperspektiv? Og hvordan bedriver man god ledelsespraksis i et økosystem?

Disse spørgsmål forsøger vi at svare på i denne måneds udgave af Ledelsesalmanakken med hjælp fra leder af Boligsocialnet, Louise Buch Viftrup, professor på CBS, Carsten Greve, og partner i Mobilize Strategy Consulting, Christian Tangkjær.

Coronakrisen og klimakrisen har åbnet samfundets øjne for, at vi har brug for hinanden. Udfordringen med fælles strategier og at indgå i økosystemer er, at det tager tid. Det kræver mod, villighed og åbenhed at erkende afhængigheden af andre – men har vi andre muligheder?

Et økosystem er en biologisk metafor for, hvordan levende organismer sameksisterer, udvikler sig og tilpasser sig i gensidig afhængighed. Vi overfører den til et strategisk ledelsesperspektiv for at forstå, hvordan virksomheder, organisationer, institutioner osv. spiller sammen og tilpasser sig hinanden i større sammenhænge med en fælles strategi. Det er nødvendigt for at løse nutidens komplekse samfundsudfordringer og klare sig på den lange bane – vi er gensidigt afhængige af hinanden.  

Som et konkret eksempel på økosystemer giver Louise os et indblik i det boligsociale område, hvor oplevelsen af gensidig afhængighed fylder meget i hverdagen mellem forskellige aktører. Her ser man afhængigheden som et vilkår og mulighed til konstruktivt at gå sammen om at løse udfordringer og opgaver, der kun kan løses med forskellige aktørers komplementerende evner.

Lyt med og bliv klogere på, om der er økosystemer lige for øjnene af dig eller om du bør indgå i et.

Månedens gæst: Louise Buch Viftrup, funktionschef og leder af Boligsocialnet. Carsten Greve, professor på CBS, samt partner i Mobilize Strategy Consulting, Christian Tangkjær. 

Vært: Anne-Mette Steinmeier, seniorkonsulent i Mobilize 

Titelmusik: “Idéer ad omveje” af Asbjørn Busk Jørgensen

 

Mobilize Strategy Consulting

Vester Farimagsgade 15, 4. sal

1610 København V

www.mobilize-nordic.com

Copyright © Mobilize Strategy Consulting A/S. All Rights Reserved. 
Scroll Up
Ledelsesalmanakken